Powiatowy Urząd Pracy w Myślenicach
Kucharz
Miejsce pracy: Dobczyce
Numer: StPr/25/0925
OBOWIĄZKI:
-obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;-pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;-zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;-ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);-gastronomiczny rozbiór mięsa różnych zwierząt;-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych, dziczyzny, drobiu, ryb oraz potraw z podrobów, potraw półmięsnych i jarskich, wyrobów garmażeryjnych;-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych;-sporządzanie potraw kuchni regionalnych, kuchni polskiej i innych narodów oraz podstawowych potraw dla różnych diet;-przygotowywanie potraw, napojów i deserów na przyjęcia okolicznościowe;-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy (mycie, wyparzanie, suszenie i polerowanie naczyń oraz sprzętu kuchennego), a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy;-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż. obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego;-stosowanie zasad działań marketingowych w działalności gastronomicznej.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Uprawnienia: aktualna książeczka Sanepid


Wymagania dodatkowe:

Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe


Wymagania inne:

mile widziane doświadczenie zawodowe

Miejsce pracy:

Dobczyce


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 4 666 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Myślenicach